Hoogtemperatuursolderen

Uit Technotheek
(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox |image = 250px |title = Hoogtemperatuursolderen |header1 = Eigenschappen |label2 = Categorie: |data2 = [[:Category...')
 
(De pagina is leeggehaald)
 
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox
 
|image = [[Bestand:hoogtemperatuursolderen.jpg|250px]]
 
|title = Hoogtemperatuursolderen
 
|header1 = Eigenschappen
 
|label2 = Categorie:
 
|data2 = [[:Category:Technieken|Technieken]]
 
|label3 = Nummer:
 
|data3 = 3.53.02
 
|label4 = Originele auteur:
 
|data4 = Onbekend
 
|label5 = Wikipedia link:
 
|data5 = [[wikipedia:Soldering|Solderen]]
 
}}
 
  
== Beschrijving : ==
 
Soldeertechnieken worden onderverdeeld naar methode, verhittingstechniek en temperatuur, waarbij de verschillende soorten soldeer verwerkt worden. Zo wordt gesproken van zachtsolderen bij smelttemperaturen onder de 450°C. en van hardsolderen bij smelttemperaturen hoger dan 450° C. Over het algemeen gebruikt men bij het solderen een vloeimiddel om het altijd op een te solderen voorwerp aanwezig oxidehuidje te verwijderen. Wanneer het soldeerproces wordt uitgevoerd in moderne productie-ovens of in midden- of hoogfrequentovens kan men de atmosfeer rond de te solderen delen, met behulp van vacuüm en van een beschermend of reducerend gas, zodanig beheersen dat een flux/vloeimiddel overbodig is voor een maximale hechting. Dit solderen in ovens, onder beheerste atmosfeer en bij temperaturen boven de 800°C wordt hoogtemperatuursolderen genoemd.
 
 
 
== Proces : ==
 
 
De kwaliteit van verbindingen die met behulp van hoogtemperatuursolderen gemaakt zijn, is sterk afhankelijk van de constructie en de gebruikte materialen. Met name de, mate waarin het soldeer het materiaal kan bevochtigen en de capillaire werking van het soldeer in de naden spelen hierbij een grote rol. Bij het ontwerp zal daarom veel aandacht moeten worden besteed aan de naadgeometrie tussen de te solderen delen, waarbij met name de breedte van de soldeernaad een grote rol speelt. Vrijwel alle naadvormen zijn terug te voeren tot drie grondvormen of combinaties hiervan. Dit zijn de overlapverbinding, de stompe verbinding en de ontlaste- of L-verbinding. Voor welke vorm of combinatie hiervan wordt gekozen is afhankelijk van de aan de verbinding gestelde eisen.
 
Door de hoge temperaturen waarbij het solderen plaats vindt, kan de soldeerspleet tussen de te solderen onderdelen door het uitzettingsgedrag van de materialen veranderen. Dit verschil moet in de toleranties van de afzonderlijke onderdelen verwerkt worden, zodat uiteindelijk een soldeerspleet ontstaat van ca 0,05 mm. Bij het ontwerpen van de naadconstructies zal daarnaast rekening moeten worden gehouden met de positionering vóór het solderen door bijvoorbeeld zelfcentrering en pasranden. Ook zullen voorzieningen moeten worden getroffen voor het aanbrengen van het soldeermateriaal tijdens het samenstellen.
 
 
 
== Gereedschap : ==
 
 
Hoogtemperatuursolderen wordt uitgevoerd in geavanceerde elektrische soldeerovens, al of niet midden- of hoogfrequent, waarbij gebruik gemaakt wordt van een reducerend of beschermend gas. Daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van vacuümovens waarbij een dergelijk gas overbodig is. Afhankelijk van de vorm en complexiteit van het te solderen product kunnen productafhankelijke positioneermallen noodzakelijk zijn.
 
 
 
== Materialen : ==
 
 
Onderstaand overzicht geeft in het kort weer in hoeverre materialen, mits het juiste soldeer wordt toegepast, geschikt zijn voor hoogtemperatuursolderen
 
* Constructiestaal: goed soldeerbaar
 
* Hittebestendig staal: goed soldeerbaar
 
* Roestvaststaal: goed soldeerbaar
 
* Koper: goed soldeerbaar
 
* Koperkneedlegeringen: goed soldeerbaar onder speciale condities
 
* Messing: goed soldeerbaar onder speciale condities
 
* Brons: goed soldeerbaar onder speciale condities
 
* Aluminium: goed soldeerbaar onder speciale condities
 
* Technisch keramiek: goed soldeerbaar onder speciale condities
 
 
=== Soldeer ===
 
Voor hoogtemperatuursolderen is een groot aantal soldeerlegeringen in hoofdzaak op basis van zilver, koper, nikkel of goud beschikbaar. Ook zuiver koper met een smeltpunt van 1083°C wordt veel gebruikt. Welk soldeer men kiest, is afhankelijk van de eisen die aan de verbinding gesteld worden, de naadgeometrie en de eigenschappen van de soort of soorten materiaal die gesoldeerd moeten worden. Omdat het soldeer in afgepaste hoeveelheid vóór het solderen moet worden aangebracht wordt het in de volgende vormen geleverd: draad, ringetjes, schijfjes, poeder, pasta, folie, gesinterde vormdelen. In specifieke gevallen wordt het soldeer ook galvanisch of chemisch aangebracht.
 
 
== Toepassingen : ==
 
 
Producttoepassingen:
 
* Gietijzeren delen
 
* Meet- en regelapparatuur
 
* Kantoormachine-onderdelen
 
* Kunststofmatrijzen
 
* Huishoudelijke apparatuur
 
* Onderdelen automobielindustrie
 
* Precisie-instrumenten
 
* Medische apparatuur
 
* Machine-onderdelen
 
* Golfpijpen (radar)
 
 
== Voordelen : ==
 
 
* Zeer schoon proces, nabehandeling overbodig
 
* Zeer kleine vrijwel onzichtbare soldeerspleten
 
* Zeer goede reproduceerbaarheid
 
* Zeer sterke vacuümdichte verbindingen
 
* Zeer maatstabiel en spanningsarm
 
* Toepasbaar op ‘onbereikbare’ plaatsen
 
* Goede elektrische- en thermische geleiding
 
* Geschikt voor het verbinden van grote oppervlakken
 
 
== Nadelen : ==
 
 
* Noodzaak nauwkeurige naadgeometrie
 
* Hoge investering aan apparatuur
 
* Kans beïnvloeding materiaaleigenschappen
 
* Vergt veel specifieke kennis/ervaring
 
* Noodzaak naadvoorbehandeling
 
 
== Milieu-aspecten : ==
 
 
Hoogtemperatuursolderen is in vergelijking met zacht- en hardsolderen een schone techniek omdat het niet noodzakelijk is de materialen na het solderen met oplosmiddelen te reinigen.
 
 
== Leveranciers en kenniscentra : ==
 
 
 
[[Category:Technieken]]
 

Huidige versie van 11 apr 2012 om 17:12

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen