Standaard productcomponenten voor bediening

Standaardproductcomponenten voor bediening
Onderdelen auto.jpg
Eigenschappen
Categorie: Componenten
Originele auteur: Matthis de Wit
Jaar: 2009

Beschrijving en eigenschappen

Standaardcomponenten voor bediening, eigenlijk alles betreft bediening wat geproduceerd wordt. Hieronder vallen knopjes, hendels, maar ook microfoons, sensoren, camera en nog meer dingen waarmee je een product kan besturen.

Toepassingen

Het is eigenlijk van toepassing op alle producten die je kunt bedienen, en is opgebouwd uit onderdelen. Van telefoons tot werkplaatsmachines, en deuren tot auto’s. Te veel om op te noemen, dus heb ik het heel breed gehouden.

Voordelen

Er wordt ruimte gecreeërd in de productiecapaciteit, omdat je niet meer afhankelijk bent van de limitaties van je machines. Als je deze machines nog zou moeten aanschaffen zou dit torenhoge investeringen besparen, de machines hoeven niet aangeschaft te worden, en het personeel dat deze machines zou moeten bedienen hoeft niet ingehuurd te worden. Ook hoef je de grondstoffen die nodig zijn om deze producten maken niet op te slaan wat kosten bespaard in opslagruimte. En omdat het bedrijf waar je de producten afneemt het product waarschijnlijk in massa-productie heeft kun je wel gebruik maken van de lage productiekosten.

Nadelen

Je bent afhankelijk van een leverancier, als deze problemen heeft is er de kans dat jij geen onderdelen hebt en daardoor geen producten kan maken. Of dat de alternatieven veel duurder zijn dus dat je productiekosten duurder worden zonder dat jij daar rekening mee hebt kunnen houden. Het component is niet jouw product dus jij hebt geen invloed op hoe het werkt, gemaakt wordt of het design. Jij bent niet de enige die het product afneemt dus als je voor een unieke look gaat moet je goed nadenken of het component erin verwerkt kan worden. Als de prijs van het component omhoog gaat worden de kosten van jou product ook automatisch hoger.

Milieuaspecten

Als je een product bij inkoopt heb je geen/weinig invloed op de milieu aspecten, hoe dit bedrijf zijn afvalverwerking heeft geregeld. Je kunt opzoek gaan naar alternatieven of zelf een bijdrage aan het milieu doen als er gevonden wordt dat de componenten niet milieuvriendelijk worden geproduceerd. Zelf heb je geen extra afvalstromen en geen extra afvalverwerkingskosten.

Leveranciers en kenniscentra

Er zijn niet echt leveranciers die tussen de fabriek en de inkoop staan, meestal gaat dat direct. Wel zijn er websites die veel producten van fabrieken aanleveren: